Μη βιάζεσαι να επανέλθεις!

Οι περισσότερες γυναίκες βιάζονται να επιστρέψουν στην γυμναστική μεταγεννητικά στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν το σώμα τους να επανέλθει.

Ωστόσο, μετά τον τοκετό είναι σημαντικό να αφήσουμε το σώμα να ξεκουραστεί! Και θα σας εξηγήσω γιατί…

Κατά τη γέννα, ο πλακούντας, που έχει διάμετρο ίσα με ένα πιάτο, αποσπάται από το τοίχωμα της μήτρας αφήνοντας πίσω του μία μεγάλη πληγή. Αν αυτή η πληγή ήταν ορατή εξωτερικά, σας το εγγυώμαι ότι θα περνούσατε παραπάνω χρόνο στο κρεβάτι, ζητώντας τη βοήθεια τρίτων.

Αλλά μετά τον τοκετό, έχετε να διαχειριστείτε πολλά πράγματα, το μωρό, το σπίτι, τα φαγητά κλπ αφήνοντας τελικά ελάχιστο χρόνο για πραγματική ξεκούραση.

Χρειάζονται συνήθως 4-6 εβδομάδες για να επουλωθεί πλήρως αυτή η πληγή. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να εμφανίσετε αιμορραγία, πόνο και σημαντικές αλλαγές στο σώμα σας. Και ξαναλέω, αυτό είναι γιατί έχετε γεννήσει όχι μόνο ένα μωρό αλλά και ένα όργανο

Το σώμα μας έχει μία απίστευτη ικανότητα στην αυτοϊαση, χρειάζεται όμως πολλές φορές και τη βοήθειά μας. Με επαρκή ανάπαυση και σωστή διατροφή μπορούμε σίγουρα να επιταχύνουμε την διαδικασία επούλωσης και να νιώσουμε καλύτερα νωρίτερα

Κάντε λοιπόν μία χάρη στον εαυτό σας μεταγεννητικά…ξεκουραστείτε! ❤️

Σχολιάστε